Thursday, December 24, 2009

reminder...





Tak perlu mencari teman secantik BALQIS,andai diri tak sehebat SULAIMAN.mengapa mengharap teman setampan YUSOF,jika cinta tak stulus ZULAIKA.tidak perlu mencari teman seteguh IBRAHIM,andai iman x sekuat HAJAR.Tak perlu mengharap Kasih Seperti Khadijah ,jika diri tidak semulia MUHAMMAD."



Wednesday, December 23, 2009

blog baek punyer

mmbe ak de bg satu link blog
bgus la tok kaki2 download
sape2 y nk dwload music k muvie k ape k,jenguk2 la
http://music-sdrkamil.blogspot.com/

*ak da link kn kt blog nih

Friday, November 20, 2009

oh mak

ttbe ak t'igt mak ak, so ak copy y nih,,bkn stakat touching,touchdown skali
objektif sguh jelas,igt2 la pngorbanan mak,,dan bapak

mulanya,,
Orang kata aku lahir dari perut mak….
(bukan orang kata…memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku….mak
Bila lapar, yang suapkan aku….mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku….mak

Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut….mak
Bila takut, yang tenangkan aku….mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk….mak
Aku selalu teringatkan….mak
Bila sedih, aku mesti telefon….mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu….mak

Bila bengang, aku suka luah pada….mak
Bila takut, aku selalu panggil….”mmaaakkkk!”
Bila sakit, orang paling risau adalah….mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga….mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu….mak
Bila ada masalah, yang paling risau….mak

tiba-tiba,,
(Aku ada pasangan hidup sendiri….)

Bila seronok, aku cari….pasanganku
Bila sedih, aku cari….mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada….pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada….mak

Bila bahagia, aku peluk erat….pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat….mak

Bila nak bercuti, aku bawa….pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah….mak

akhirnya,,

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya….
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya…..
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya…..
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya…..
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya….
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya…..

dan berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya….

Lelaki Handsome VS Lelaki Tak Handsome

copied by: atul-
lokasi: kt bilik singghan zaaba
masa: sedang dwang btiga (ifa,yana,ju) dok syok2 kua mrongeng mkn kfc kate nye,,heh
objektif: research untuk tesis nnti,,ahahah


lelaki hnsome VS lelaki tak hnsome

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

Thursday, November 19, 2009

HaPpY biRthDaY iFA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




hapy besday to u,,
hepi besday to u,,,
hepi besday to ifa............
hepi besday to uuuuuu.............
hehehehe

ucapan sket..
" semoga ko panjang umo,murah rejeki, berjaya dlm hidup, bhgia dunia akhirat,
dannnnnnnnnn semua yg baik2 lah!! "
heheheh
{walaupun dah terlmbt,tapi xpe sbb kami dah wat video klip hebat...
kire ok la daripada yg x igt...hak3}




~ nLmz

Wednesday, November 18, 2009

ShorTCouRse [^_~]


13hb november,,,,,
huhuhu....itula tarikh y agk ktorg tgu x tgu sgt laaa.....
bole thn la,,,,tetibe je.kami checkin kat zaba,,,,..
sempat la masing2 balik uma dlu...lepak2...tp kejap je la...huhuhu...
atul la y promote shortcoure nih...memule dy n yana y semangat sgtt....
ade gak y agk tega x mo g...hehe,,,tetapi setelah berlaku beberape perkare y x disangke...ade gak y terjoin tanpe sedar...huhuhu....papehal..redhaaaaaaaaa.....

mase check in agk slow ckit sbb slow sgt...ade ape ntah masalah,x tawu le...
ktorag macam base,TETAP tggu ngn tergelak walopon x de bnd nk gelak....
hahahaha....[selekeh!!]..
dpt check in..hahah...ni part lawak....
dpn member len..ktorg stady je bwk beg ckit....TETAP cool!!...tapi disebalik nyer....
kami tergondoh gandah angkat beg masing2....yana selaku sponsor utame brg2 kelengkapan..lagi r....hahahah....hampir2 colapse la...mase tu terjerit2...'ayah2!!!'
hahah...selalu ayh y angkat brg kalo berat sgt....kui3....
sampi je bilik....x leh rehat...sbb tau sgt da perangai memasing...'sekali rehat...mmg da start malas nk kemas bilik'..bilik tu agk berhabuk....
so kami pon bersih kan.....

start klas...mmg mencabar gile,,,mcm kat dlm ice age.......huahuahau....
x pasal kuar sume perisai2 ktorg nk thn sejuk,,,selimut2 pon kami bwk,,,,
ni plus citer ktorg nk kuar berfoye2 x lepas2...da nk msok ati ke-4...bru dpt..
ni sume coz ujan lebat...huhu...tp,dgn keazaman y tinggi...
tanpa berbelah bagi,,,dpt gak kuar...tu pon agk clumsy gak r..
naseb xder org record kejadian itu..
hhuahuahau.......=P


setiap ari...sepanjang shortcourse y tiada cuti tu....lepas klas ktorg layan citer y ktorg kmpl kat lappy masing2....mcm2 genre....especially citer one litters of tears...
mmg tangkap leleh la...naseb tutup lampu...hahahaha...

ade gak xtvt sambut besday ni....huehueheuheuehue...nk gelak je ingat sal ni....
'ikhlas kn sume...alhamdulillah' perkare ni wjib ingat setiap kali bufday tau....[sesaje]

yang pasti nyer....biar pon setiap ari menapak bukit zaba...ktorg TETAP x kurus....
sbb kami makn byk kali sehari!!!kalo ad y belanje...ktorg TETAP beli lagi...
alasan "x kuar duit ari ni lagi" hahahahah...nmpk x kaye tu???hahaaha...alhamdulillah.....

alhamdulillah kami dpt akhiri shortcourse gn jaya nye.....kami redha je....ape2 y x best...mcm base..'IGNORE' walopon ktorg TETAP 'ALERT'..hahahah....
~garfield

Tuesday, November 10, 2009

papaDOM

pas exam j tpat kol 3.15(kot le),kitaorg (ak,ifa,yana) da bjaya smpai k midvalley!
knon nk merendek pas abes exam (bak kata ifa),,so pe g,trus k kaunter wayang,ckp kt abg wayang tu "bang,PAPADOM 3, kami de student card,".hehh. Ak ngn ifa ngn dgn lancarnye kuakn kad mtrik UKM, ttpi berbeza pula ngn yana,,"alamak,ak ttngal kad mtrik le,kad ms ak matrik x pe kn?" kata yana.ahaha blasah sudeh. pastu tgk ah cite tu,mmg klaka.part sedey pon de la,(ifa da mnetes da,yana bgenang sket la,),ak,,er tdiam j la.
ak bg 5 stars cite nih,,jln cite mnarik,plakon hbat2 dan lain-lain lagi.

*suke watak wajib tayang,shukor dan mun,ehehe

atul-

Sunday, November 8, 2009

멋있어요.[stYLish]...h0h0h0

Saturday, November 7, 2009

sahabat,kawan,...aPe Ertinye???

Dalam dunia ini, kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri… tetapi dalam kita bersendiri, kita beruntung kerana mempunyai sahabat yang memahami kita. Sebagaimana kita mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat, begitu juga dia. Tetapi kita sering terlupa akan hal itu. Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita sahaja.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya. Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya. Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri. Kita terlupa, kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti.... kerana kita juga ada janji yang tidak selalu kita ditepati.
Kita beri beribu alas an dan 'memaksa dia menerima alasan kita. Waktu itu, terfikirkah kita tentang perasaannya??? Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa.. tetapi kita sering terlupa.
Untungnya mempunyai seorang kawan yang sentiasa di sisi kita pada waktu kita memerlukan dia. Dia mendengar luahan perasaan kita, segala rasa kecewa dan ketakutan, harapan dan impian kita luahkan, dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah.
Selalunya kita terlalu asyik bercerita tentang diri kita hingga kadang-kadang terlupa yang kawan kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita.

Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang rasa bimbangnya, rasa takutnya… Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita? Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya? Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya seperti mana dia meniup semangat setiap kali kita merasa kecewa dan menyerah kalah? Dapatkah kita yakinkan dia bahawa kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah? Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia sandarkan harapan?
Sesekali jadilah kawan yang mendengar dari yang hanya bercerita. Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan kawan, kerana dia juga seorang manusia, dia juga ada rasa takut, ada rasa... bimbang, sedih dan kecewa. Dia juga ada kelemahan dan dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan. Jadilah kita kawannya itu. Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangka. Disebalik senyumannya itu, mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan disebalik kesenangannya, mungkin tersimpan seribu kekalutan, kita tidak tahu...tetapi jika kita cuba jadi sahabat seperti dia, mungkin kita akan tahu.

Jika anda bersahabat, bersiaplah untuk berkorban demi sahabat anda. Jika anda bermusuhan dengan sahabat anda, bersiaplah untuk mengalah demi persahabatan kalian. Rasa hormat tidak selalu membawa kepada persahabatan, tetapi persahabatan tidak akan ada tanpa rasa hormat. Ini merupakan salah satu hal yg membuatkan sesuatu persahabatan itu lebih berharga daripada cinta. Walau siapa pun dia, lelaki atau perempuan, muda atau tua, nilai ikhlasnya sebuah persahabatan tiada ukurunnya .
HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN KERANA DISEBALIKNYA TERSIMPUL SEGALA-GALANYA.
Satu-satunya cara agar kita memperoleh kasih sayang ialah, jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan. (Dale Camagie) Orang yang menunjukkan kebaikan kepada anda adalah sahabat yang baik. Dan orang yang menunjukkan kesalahan anda adalah sahabat yang paling baik. (Hukamak)

kenapa org mesti berubah???

kadang2 ade yg berubah kepada kebaikan tapi ade gak yg berubah kpd bnde yg kurang kebaikannye..
so,persoalan disini,ape sebab nye???
nak merasa bnde lain??nak bg org lain rasa free??or nak bagi org lain hilang feel disebabkan perubahan yg mereka lakukan??
yg mana 1 pilihan anda,,,jawapannya sila taipkan YA dan anta kepada "no infiniti"...huhuhu
tapi kadang2 org x perasan yg dirinya dah berubah..
maybe aku pun sedang mengalami perubahan yg x disangka..hua3
ade gak org yg berubah hanya semata2 hendak dptkan smething...ada yg hipokritus,,dan ade yg BAJET..
so,perubahan ni kadang2 menjadi 1 medium utk org jadikan alasan utk mengelakkan diri dari rasa bersalah kot..hihihi
eh,x jugak..kadang2 dah mmg ketentuannnnnn utk dorg berubah..
so,agk2 perubahan ni baek ke x??
rsenye ia baik kalau kita x melupakan ape yg kita pernah buat suatu ketika dahulu daripada terus menjalani kehidupan baru..
ni hanya pendapat aku,,walaupun aku pun x paham ape aku mengarang ni,,,hahhhaha
so,klu korg de idea knpe org berubah,,
sila la bg pendapat korg...
sume org x perfect,,,inilah salah 1 alasan yg sering digunakan utk selamatkan diri..............dan aku telah pun menggunakannye...hak3

Wednesday, November 4, 2009

under maintenance.




Jawatan Kosong :

- Design header Genius Flowers
(aku dh terdelete yg lame.. edit2 xprasan tbuang.. maap eh zeera ;)



- Chat Box akan kembali tidak lama lg.. harap bersabar.
- Sebarang perbualan boleh la di taip di ruangan Comment Post Terlatest! hehehehe

~fuwwwhH!!~

Saturday, October 31, 2009

~readIg is gOOd!!~=D

Wahai kawan2 apa kata REHAT SEKEJAP..... . Cuba kita renung2kan seketika
Petikan di bawah ini, kalau baik jadikan tauladan, kalau tak baik
jadikan sempadan.

THE FOLLOWING IS A CHINESE GOOD LUCK TANTRA TOTEM.

Anda mungkin tidak mempercayainya, tapi merupakan nasihat yang baik
untuk dibaca!
Anda mungkin mempelajari sesuatu jika membacanya!! !

PERTAMA.

Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan
lakukanlah dengan penuh kerelaan.

KEDUA.

Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana
kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting
pabila usia semakin tua.

KETIGA.

Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari. Berbelanjalah
sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang anda perlu

KEEMPAT .

Apabila kamu berkata, ' Aku Cinta Padamu', maka tunaikanlah.

KELIMA.

Pabila mengatakan, 'Maaf', tenunglah matanya.

KEENAM.

Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan.

KETUJUH...
Percayailah cinta pandang pertama.

KELAPAN..

Usah tertawakan impian orang lain.. Manusia tanpa impian tidak memiliki
apa-apa.

KESEMBILAN.

Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang.
Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi
percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.

KESEPULUH.

Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman. Usahlah
menyebut nama sesiapa ketika bertengkar.

KESEBELAS.

Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka.

KEDUABELAS.

Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas.

KETIGABELAS.

Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari,
lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,'Kenapa anda ingin tahu?'

KEEMPATBELAS.

Ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan melibatkan
pengorbanan dan risiko yang besar.

KELIMABELAS.

Ucaplah 'Semoga anda diberkati' apabila mendengar seseorang bersin.

KEENAMBELAS.

Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.

KETUJUHBELAS.

Berpeganglah kepada tiga R:
1.. Rasa hormat pada diri sendiri;
2. Rasa hormat kepada orang lain;
3. Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda

KELAPANBELAS.

Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama merosakkan sebuah
persahabatan yang besar.

KESEMBILANBELAS.

Apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan, usahlah
berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.

KEDUAPULUH.

Tersenyumlah ketika menjawab telefon.. Pemanggil akan melihatnya
daripada suara yang mereka dengar.

KEDUAPULUH SATU

Ada ketikanya anda perlu bersendirian.

ihklas....tapi,,,,,jaaaoooooohhhhh.......

Berilmu tanpa amal tidak akan melahirkan sifat warak, zuhud, dan taqwa.
Berilmu dan beramal tetapi tidak bersifat ikhlas seperti amalan yang dilakukan itu tidak memberi kesan pada pembentukan peribadi yang baik.

Ikhlas merupakan puncak daripada gagasan sifat-sifat terpuji yang seharusnya
dimiliki dan diamalkan oleh seseorang.

Sifat ikhlas hanya akan terbentuk pada diri seseorang andainya ia mempunyai sifat ihsan, amanah, rendah diri, dan sifat2 lain yang terpuji.

Oleh sebab itulah sifat ikhlas itu tinggi martabatnya menjadikan orang yang bersifat demikian tidak boleh diperdaya oleh iblis dan syaitan. Org yang seumpama inilah yang mendapat inayah dan maunah dari Allah [swt].

[prof Dr Harun Din]

Tuesday, October 27, 2009

video

hehe,,,,
dreamer!!!

~garfield

Monday, October 26, 2009

GeNiUs FlOwEr~~GaLLeria**






































Risalah Buat Sahabat (dan aku juga tidak sempurna)

title copycat dr blog org len.. sdap sbb cm tinggi je bunyi nye

-------------->

muse come out with the new album... best best!




favourite profile pic frnster n mspes satu mse dlu ~ tyme skolah mmg cm ni ;)
bajet dh up sgt laa tuh.. taksub sungguh la.
tp konsert muse kt msia xpi pon sbb xmampu.. hihi
tshirt nih bday present ke 17 if im not mistaken (wah omputih).. dh lunyai pn!
tp rse rindu pada zaman itu msih wjud.
MUSE all the ways!

-------------->


20-an.
hah.. dh tua maa.. ehh awal dewasa.
x de mane nye nk glamour + enjoy gedik + jd hotstuff bagai..
pi clas selekeh2 sempoi pn dh xksah! =P
yg pnting perjalanan mse depan cbe disusun dgn teratur.
if junior2 tu ye la kot..
limkokwing xde la bgos sgt.. hebat dlm tv je..
enviroment je knon2 gempak padahal if 2 bulan x gi clas pn dorg x peduli.
gi clas pkai bikini pn no one will against u!
(ttbe limkokwing plak...

-------------->

cinta pendam.. ( isk x abes2 kn..
effa la ajr nih.. heheheuu

cinta pada Allah melebihi segalanya.
jd biar kn aje cinta terpendam tu. :)

emm xde pape nk taip.

ok abes!

-------------->

setiap manusia pasti mlakukan ksilapan
sma ade sedar atau x.. sengaja atau x..
kdg2 mnjadi hipokrit dlm x sedar.. ( ingatan utk diri sendiri)
tp msing2 cube jd yg tebaik antara terbaik.
tiada yg sempurna.
sbnrnya tiada istilah menipu utk kebaikan ttp itu yg sering di buat
demi menjaga hati 'yoville dan farmville'! hehehehe

sekali berkawan, selamanya tetap kawan.


untuk genius flowers sekalian.. semoga berjaya dgn cemerlang exm kali nih.
jom tubuhkan cheer leading! atuld cheer leader.. hihi

G to the E to the N to the I to the U.... haihhh pjg la plak..

.... lost focus. mle merepek. hihi.. lari topic sungguh!

-------------->


emm.. pjm blog ni utk private writing.
sharing is caring kn bro! (gaya fando)
actly i dh close blog i, frenster i, juge mspes i. i xmo dh jd ahli sihir hijau..
tp i xkn lupe la kenangan i dgn greeny witch itu. hihi.

nak sedey ke sadis??? ke enj0y tHe liFe jer,,,,


salam,,
arini first day exam,,,huhuhu
2 paper killer....
tp kami selamat lag bernafas smpi skang,,,alhamdulillah......
kpd mR.Java....best knl ngn ko.....kire ader input kami nk wat ape2 application....kalo ayh tanye "ko blj ape kat unibesiti??"....leh r jwb "jap yah....[sambil bkk folder lab],,,run jer..."kui3....

kpD Cik NeUghAL,,,mengenali anda amt bernilai,,
anda amat unik n complicated,,,mgkin kerane "pembobot" anda y sering menjadi persoalan,,,
tp ngn ader nyer Dr.KO...bole la........lps ni kami bole la kot nk wat "bio-nik"...hahahah
nak gune seni bine ape????{masih dlm penyelidikan}....

haha....
merepek,,,merapu,,,,meraban,,,,
saje jer,,,,wslam........

garfield~

Sunday, October 11, 2009

Cinta Atara Kita.......

[baek punyer,,,kui3]

Duta:
sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yg telah membuat ku menyintai mu

sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu

Duta:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg....

Baizura Kahar:
setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu
[Cinta Antara Kita lirik on http://top10mp3download.blogspot.com ]

Baizura Kahar:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg....

Duta:
sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

Baizura Kahar:
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu

Duta:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu

Baizura Kahar:
hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg....

Duta and Baizura Kahar:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg....

hari2 mencurahkan segala ilmu yg ada di dada semakin hampirrrrrrr....

kawan2,,,,hari utk kita berperang dah dekat....huhuhu
aku tau,mesti sume ngah cuak cu'i,,,,hehehe
tapi xpe la..kita sme2 doa ea..
supaya dapat result yg semakin bagus n cemerlang,,ewaaahhh....hahaha
so,aku nak mintak maap awal2 la kot...
nanti aku mintak maap face to face ea......kui3...

Sunday, October 4, 2009

Sepi~

Bisikku pada bulan
Kembalikan temanku
Kekasihku, Syurgaku
Tanpa dia Malam menemaniku
Sepi memelukku
Bulan jangan biar siang
Biar alam ini kelam
Biar ia sepi Sepertiku ~

garfield~

Friday, October 2, 2009

~KETIKA CINTA BERTASBIH,,,,,~

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta



GARFIELD~

Wednesday, September 30, 2009

why..WHY..WhY...

kenapa kadang2 hidup kita ni kan perlu berpura2??
walaupun dalam hati rasa menyampah,tapi luaran tetap menguntumkan senyuman yg
x sure la org nampak ikhlas ke x...huhuhu
mulut cam rase lain bile senyum x ikhlas,just kite je rase..
padahal dalam ati rse menyampah,mls nak layan n rse klu org tu x tegur pun
xpe...x rugi pape sbb die mengarut je lebih,,,
klu kite biase ngn die xpe..ni x..
hampeh je lebih..
ni semua just 1 sebab..
sebab nak jaga ati org..huh!!
bosan ngan statement "asyik nak jaga ati org"..
ntah pape,,walaupun org bukan pikir pun pasal kita..
~additional..skang ni pun org yg kononnye berkawan baik dgn si sipolan ni
pun dah rse lemas+rimas(cam lagu ruffedge sebelom dorg berpecah)..tapi still layan gak...tapi dah kawan,cmne nak ckp..klu aku jd die pun mybe sme kot...dah mmber..
x smpai ati nak ckp..konklusinye di sini,si sipolan kne la "renung2kan dan
selamat beramal" sendiri la....nak obses leh,tapi jgn over sudeh,,,he2


tapi,as a conclusion..rasenye bende ni sume berlaku mybe sbb dulu2 mybe aku
pernah wat kat org kot...huhu
redha je la................{tapi rse cam x pernah wat..kui3}

p/s: xde kaitan ngn org2 yg stdy kos yg sewaktu dgn aku...hehehe..jgn risau k kawan2..

Thursday, September 17, 2009

maal salamah ya ramadhan~

1) Berlalunya Ramadhan ibarat kekasih yang pergi buat sementara waktu. Ianya pasti dirindui oleh sekalian mukmin soleh. Entah sempat atau tidak untuk berjumpa lagi pada tahun hadapan. Hanya Allah yang berkuasa menentukan.

2) Perginya Ramadhan mengajar diri kita, adakah benar-benar kita telah bergelar graduan muttaqin dari Madrasah Ramadhan. Madrasah yang penuh dengan pendidikan dan tarbiyyah dari Ilahi bagi mereka yang memahami dan melihat kelebihan Ramadhan dengan mata hati.

3) Berakhirnya Ramadhan membuatkan kita bermuhasabah terhadap segala kesalahan, kesilapan, keterlanjuran dan dosa yang pernah dilakukan. Andaikata kita masih meneruskan perkara yang dimurkai Allah sebaik sahaja tibanya 1 Syawal, renungkanlah-adakah puasa dan segala amal ibadat kita diterima Allah pada bulan Ramadhan?

4) Tibanya 1 Syawal, akan menguji sejauh mana istiqamah kita dengan amalan-amalan kebaikan yang dilazimi pada bulan Ramadhan. Ataukah mungkin kita tumbang dengan kehendak nafsu dan bisikan syaitan yang baru bebas selepas dibelenggu selama sebulan. Ternyata untuk istiqamah bukan mudah, tetapi bukan sesuatu yang mustahil.

~GiAnT sPoTLigHt~



friendship never say good bye


idul fitri mubara'.....maaf zahir batin*~*

Wednesday, August 26, 2009

jOm r BeRbUke samE!!!!

Friday, August 21, 2009

Ramadhan Al - Mubarak




185. (Beberapa hari yang ditentukan itu ialah) bulan Ramadhan, bulan yang di dalamnya diturunkan (permulaan) Al Quran sebagai petunjuk bagi manusia dan penjelasan-penjelasan mengenai petunjuk itu dan pembeda (antara yang hak dan yang bathil). Kerana itu, barangsiapa di antara kamu hadir (di negeri tempat tinggalnya) di bulan itu, maka hendaklah ia berpuasa pada bulan itu, dan barangsiapa sakit atau dalam perjalanan (lalu ia berbuka), maka (wajiblah baginya berpuasa), sebanyak hari yang ditinggalkannya itu, pada hari-hari yang lain. Allah menghendaki kemudahan bagimu, dan tidak menghendaki kesukaran bagimu. Dan hendaklah kamu mencukupkan bilangannya dan hendaklah kamu mengagungkan Allah atas petunjuk-Nya yang diberikan kepadamu, supaya kamu bersyukur.



Ramadhan merupakan bulan yang di tunggu2 oleh orang2 muslim di seluruh dunia, bulan yang mempunyai 1001 keberkatan dan keistimewaan berbanding daripada bulan2 yang lain.. bukanlah bulan januari,febuari atau bulan2 yang lain atau kalendar cina.. tetapi kalendar hijrah, Ramadhan al-Mubarak.

Orang ramai menganggap bulan ramadhan ialah bulan yg perlu berbanyak ber amal ibadat dan berpuasa sahaja... Pada pandangan kami, bulan ramadhan ini ialah bulan "Scan Virus" / "Repair Connection" / "Defragmentation" diri kita. hehehe...

Kita Scan virus utk mengesan dan mengenal pasti kelemahan2, dosa2 kita dan cuba bersihkannya...

Kita Repair connection kita dengan ALLAH dan sesama manusia kerana di bulan inilah pahala di gandakan....

Kita Defragmentation diri kita untuk menyusun dan merancang semula amal ibadat kita dalam memperbaiki diri kita....

Dalam kita berpuasa di bulan ramadhan ini, janganlah kita merungut atau mengeluh kerana lapar dan dahaga..Kita selalu saja fikir apabila bulan ramadhan kita lemah dan tak bertenaga kerana tidak makan dan minum...

Tetapi itulah yang cuba di terapkan oleh musuh2 kita kepada kita supaya "Mind Set" kita supaya berfikiran begitu..

Tahukah anda, jika kita berpuasa... tahap kecerdasan dan kecergasan badan dan otak kita meningkat?

Nafsu selalunya akan menguasai diri kita apabila kita berada dalam keadaan yang "kekenyangan"...dan membuatkan kita berfikiran negatif,malas,nafsu seks dan makan juga meningkat..

Apabila kita berpuasa, nafsu akan menjadi lemah, dan kecerdasan otak kita akan meningkat dan membuatkan kita lebih tajam fikiran... Inilah salah satu keistimewaan di dalam Bulan Ramadhan... Banyak lagi keistimewaan dan rahsia2 di bulan yang berkat ini.. Jadi marilah kita sama memperbaiki diri kita dan memperbanyakkan amalan di bulan ini semoga mendapat keredhaan ALLAH di dunia dan di akhirat, Insyaallah....


sumber : http://kitabngeri.blogspot.com

*******************************************************

SELAMAT BPUASE GENIUS FLOWERS!!
mintak maap klu ade salah silap sepjg we'll together2 orait!

Monday, August 10, 2009

jom NYanYi!!!

~trouble is a friend~

Trouble he will find you, no matter where you go, oh oh
No matter if you’re fast, no matter if you’re slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the morn, oh oh
You’re fine for a while but you start to lose control…
He’s there in the dark
He’s there in my heart
He waits in the wings
He’s gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
Ah ooh…
Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don’t forget as you ease on down the road…
He’s there in the dark
He’s there in my heart
He waits in the wings
He’s gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
oh oh
So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
ah ooh
How I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave,
I try, oh oh I try…..

Saturday, August 1, 2009

GeNiUs FlOwEr~~


tejumpr pict ni..........
hehehehe.......establish gak!!!
h0h0h0h0=P

~ifa

Tuesday, July 28, 2009

koram...emm xpela...xjad la nak celebrate oram tu...emm die xnak......cancel lah ea kawan2 yang ku cintai

Monday, July 27, 2009

..... sedey....
nape ini semua terjad....
ak gumbira punyai die...
hati ak gembira setiap saat...ta nape????....kegumbiraan yang ak beri tap kesdhan yang ak dapat...
Ooooh tidak!!!.......tap ak bersyukur punyai die...die segalanya bag ku...
ku mencintai die....
...tap xblehkah.???.......kasih die hanya untukku???

Saturday, July 25, 2009

cAmeRa ReADy......aCtiOn!!!







ermmmm........
1st of all x der pape pon....wawawawa....saje nak upload pict hari y ala2 dunia "showBizz"...
sumenyer start,bile ader 'bdk2' g casting kat fak....hahahah...actually nk amek schedule jerk....
.....y x leh bla nyer.....y x g casting pon terheret sklali....
hohoho......
apepon best la....walopon yana "meletop" mlm tu.....
tp kiter kan mmg camni,,,,,hahahaha,,,,,
t raye cine...kiter g uma Ong erk...hahahahah

Tuesday, July 21, 2009

hehe..


koram jum g kopitiam sabtu ni..alaaaa....nak makan ni...yang kat tpi ni...pastu nak celebrate azzraq...jumla...ada kek..hehehe...cajer ja nak meramaikan oram..meriah ceket..hehehe...emmm tap budak cebelah caye ni kena g majlis kawin lak...camna ni...nak la sume ad..hehe

......nadia...

abaikan background ea...ehhehe...sajer jer upload gambar..bosam..hehehe....ok x koram??..buruk x??.emm ni korang balik umah ni ha try la resepi ni...telur special gitu..hehhe...

bahan2:
kentang ikut ske at yea bape banyak..
serbuk blackppr..
gram secubit dua
telur banyak ceket ea...
minyak masak

cara2:
emm mula2 koram parutla kentang tu sehalus mungkin..halus gler lah..pastu da siap koram gaul kentang tu ngn blackppr ceket n garam tad tu..gaul hingga da lenguh ea...biarkan selama 3minit ka...pastu panaskan minyak...seeloknye guna la minyak jagung ea..kurang kolestrol..yela sume kan takot gemok..uishk2..emm pastu da panas goengla kentang yang da d gaul tad.emm da masak...toskan....pastu amik telur kacau2 n camporla kentang yang da siap dtos tu alaaa cam telor dadar gitu..em pastu after da siap goreng..huhu..cedapnyerrr...makanla cicah ngn mayonis+sos cili ka thai ka..ikut suke laaa...hehehe...emm yummy!!!



peringatan:

kesedapan makanan bergantung pada anda sume ea...cubelaa!!!

aPple_Qarz

Monday, July 20, 2009

~adei~

haih.....
esok nk g klas HCI ke x????
fenin aq....
suke men2 ngn perkataan cuti....tau x perkataan tu amat bermakna!!!!!!!!
jgn sampai aq y ditabal kn jadi censelor...hohohohoho....=P

~ifa

Saturday, July 18, 2009

testIng2...

baru gne email sendiri...
hehehehe..
takut de probs...
wuwuwu...

comelnyer~~


heee........gEniUs FlOWeR!!!!......
ifa~

jum kedapur!!!

bahan-bahan:

ais krim(nestle)
1 biji telur
1 cawan tepung gandum
air
2 cawan breadcrumb
1 cawan cornflakes
1 cawan coco crunch

*jem stawberry

Cara:
1)tepung dan telur dicampur dengan air..kacau dengan sebati.asingkan
2)campurkan breadcrumb,cornflakes,coco crunch ke dalam mangkuk..asingkan
3)mula-mula cedok aiskrim supaya menjadi bulat.
4)celupkan ke dalam tepung tadi..dan terus golek kan ke dalam campuran breadcrumb tadi..
5)bungkus kan ia ke dalam plastic wrapping.
6)bekukan ia ke dalam freezer selama 30-45 minit.sehingga ia keras.
7)bubuh minyak ke dalam kuali..tunggu sehingga minyak itu panas.
8)apabila minyak sudah panas...ambik aiskrim tadi..buka bungkusan plastik dan goreng hingga kekuningan.
9)jem dimasak dengan sedikit air agar ia cair sedikit..(biarkan ia pekat)
Cadangan Hidangan:
letakkan ke dalam pinggan dan hidang kan dgn jem yang sudah di masak sebagai pencecah.
Tambahan:
makan sewaktu ia panas..kerana di luar panas dan di dalam nya pula sejuk

...apple nak jugak!!

apple nak bli baju ni...cantik x baju tido ni?????

Friday, July 17, 2009

sayang kamOo...

moga cepat chat ajeera..huhuhu

perhatian!!

weh korang,,ak nengok kt smpweb br ni ha,,x de pon lg acedmic comm,,
ak da cuak cui da neh,,agk2 kne amik sem dpan ka??huuuuuuu

atul-

Thursday, July 16, 2009

....ngok ngek...







helOooo...ni caye..ifa...yana..aina..azeera..atul..hehehehe...comel x??..hahhahaha...ni la..pengasas..bunga bijak..atau nama scientificnyerrr genius flOwer...huhu.....



aPple_Qarz(A124788)

bacerlerrrr


.....ini hanya hiasan..jgn tergoda bag yang pose....attEntion..attention!!!!...huhu...dear my group..dont forget "ganti pose"........sesungguhnya saya sedang berusaha!!! aPple_Qarz(A124788)

Wednesday, July 15, 2009

minta perhatian!!!

kepada ahli2 grup sekalian:

AMARAN KERAS!!
sila hentikn kegiatan korg y "comel" itu.kalo tidak,buruk padahnya!!,,

-ini betul2,bkn men2-

Monday, July 13, 2009

aPple nak g pasar malm!!

....halOoo freinds!!!...lets go to pasar malam at hentian kajang...uhu!!!.....emm my stomach want to eat satay!!!...hehehehe....huhu...hungry...

Saturday, July 11, 2009

Sebagai Author Mengguna Email Sendiri

aku ade send invitation sbg author blog nih..

aku invite kt email YM korg tau!

nti korg klik link tuh then korg leh pilih nk gne email sendiri or still gne poplin_stardust@yahoo.com.

korg gk bleh gne password sendiri.

so pasni xyah la setiap kali post pape kt bwh kite tulis name spe yg post sbb lpas kte login gne email sendiri, automatik bahan yg di post tu akan tertulis
Posted by nama korg la at 5:37 AM 0 comments
dan bukan lagi
Posted by genius flowers at 5:37 AM 0 comments

mcm yg aku wat skng ni.. sila lihat bwh ye! =P



Friday, July 10, 2009

sTory aPple_Qarz menyelamatkan oram!!..huhu




....friends.....you know while short sem i was took..foundation class..huhu..at first...ahh!!..so bored!!!...but until one week when we were started work for our performance of drama.."jumanji".. we were started close each one..huhu...i'm happy!! because i got many friends..huh....include boy!!!...aha!!!...gatai nOo!!!....emm but our director of drama is quite ..huhu..you know..hot tempered...huhu...but she very nice person!!......really nice...emm in drama process i'm as script writer..huhu............and i'm as ghost in drama performance...ehemm..but...at last mint....one of our actress was not came...ehem....and director ask me to replace the actress..huhu....i'm as actress!!!!.....oh nO!!..aha...emmm but for save my group drama so i'm volunteer to act...huhu.....